stiri

CREȘTEREA SALARIULUI MINIM ÎN CONSTRUCTII LA 4.000 LEI, DE LA 1 IANUARIE 2023

1669300372big image 013 resize

Potrivit comunicatului de presă al Guvernului din 24.11.2022, la reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social de ieri de la Palatul Victoria s-a stabilit ca salariul minim pentru sectorul construcțiilor sa crească la 4.000 de lei de la 1 ianuarie 2023.

Mai multe detalii aici.

stiri

Gala FPSC STAR CONSTRUCT 2022, ediția a III-a

După o pauză de 2 ani GALA ”STAR CONSTRUCT” – cel mai amplu și prestigios eveniment pentru sectorul construcții -  revine!

 starconstruct2022antetinform medium1250 600

cititi aici intreg articolul

stiri

Bunele practici ale partenerilor sociali din sectorul construcțiilor din România și Republica Moldova

cscBunele practici ale partenerilor sociali din sectorul construcțiilor din România și Republica Moldova

Aceasta a fost tematica seminariilor realizate în perioada 19-21 septembrie 2022 la Institutul Muncii din Chișinău, Republica Moldova, unde Casa Socială a Constructorilor (CSC) a fost invitată să participe în calitatea acesteia de organizație paritară, cu scopul de a constitui un exemplu concret de bune practici care să stea la baza argumentelor de susținere a proiectului de constituire a Casei Sociale a Constructorilor din Republica Moldova.

Evenimentul a fost unul cu o încărcătură simbolică deosebită, întrucât a marcat împlinirea a 30 de ani de colaborare, acțiune și solidaritate sindicală între Federația “SINDICONS” a sindicatelor constructorilor din Republica Moldova si FGS “FAMILIA”, partenerul social sindical reprezentativ în sectorul de construcții din România.

La seminarii au fost prezenți și au participat activ și partenerii sociali patronali, Federația Patronatului din Construcții din Republica Moldova, respectiv Federația Patronatelor Societăților din Construcții din România, parteneri care colaborează în a susține inițiativa de constituire a Casei Sociale a Constructorilor din Republica Moldova.

Cum a afectat pandemia de COVID-19 detașarea transnațională a lucrătorilor în construcții

EMECS cont Fb CSC 02.2022 Page 1

 

Din grijă pentru constructorii detașați transnațional în construcții, ne-am implicat, ca partener asociat, în proiectul EMEcs, desfășurat în perioada 2021 – 2022.

Cofinanțat de Comisia Europeană prin Programul "EaSI" - Axele de progres 2014-2022, proiectul are ca scop înțelegerea modului în care lucrătorii detașați din construcții au fost afectați de măsurile introduse în statele membre pentru combaterea pandemiei de COVID-19 și modul în care lucrătorii pot fi mai bine protejați în viitor în circumstanțe similare.

Detalii în noua Secțiune Proiecte a site-ului CSC:  https://www.casoc.ro/ro/activitate/proiecte

  • Raportul de țară pentru România, aferent primei faze a proiectului, poate fi consultat, în limba română, aici
  • Celelalte rapoarte de țară rezultate din proiect pot fi consultate pe pagina proiectului: https://emecs-project.eu/resources/

14 SEPTEMBRIE 2022- “ZIUA NAȚIONALĂ A CONSTRUCTORULUI"

FELICITARE ZNC 2022

 

FEDERATIA PATRONATELOR SOCIETATILOR DIN CONSTRUCTII-FPSC impreuna cu partenerii sociali FEDERATIA GENERALA A SINDICATELOR - FGS si CASA SOCIALA A CONSTRUCTORILOR - CSC  in parteneriat cu BIBLIOTECA ACADEMIEI ROMANE  organizeaza in ziua de 14 septembrie 2022 evenimentul dedicat breslei Constructorilor, Ziua Nationala a Constructorului”.

Acesta va avea loc la Biblioteca Academiei Romane, Cal.Victoriei 125, intrarea din Bd. Dacia Bucuresti, in Amfiteatrul “Ion Heliade Radulescu” intre orele 10,00-13,00.

In cadrul evenimentului vom pune in evidenta efortul constructorilor si al specialistilor restauratori din domeniu pentru salvarea cladirilor monument si a altor edificii si vom omagia una dintre personalitatile care a marcat istoria recenta a tehnicii romanesti si care a facut ca un monument sa traverseze bulevardul “ (asa cum titra revista Flacara in 1982), supranumit  Inginerul Raiului  , omul care a mutat blocuri si biserici pentru a le salva din calea buldozerelor - inginerul roman Eugeniu Iordachescu.

Tot in cadrul evenimentului va fi dezvelit bustul unei mari personalitati - Ioan Bianu, ctitorul Bibliotecii Academiei Romane.

Intrucat locurile sunt limitate, va rugam sa ne confirmati participarea la tel. 0784 284 140 sau 0722 694 235 sau e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..


 

https://ziuaconstructorului.casoc.ro/

 

"Devizele nu se mai introduc manual!"

Seminarul Gratuit

Devizele nu se mai introduc manual

Platforma Zoom | 07 septembrie, de la 10:00

Inscrie-te acum

Cu noul SEAP Expert, în loc să petreci zile sau săptămâni pentru introducerea informaţiilor din listele de cantităţi, acum le ai la dispoziţie în câteva secunde.

     Cum?

Simplu, doar introduci codul licitaţiei sau o cauţi în lista pusă la dispoziţie în program şi apeşi butonul 'Preia'.             

 Vreau la seminar  Vezi video

 

Acum ai direct în eDevize investiţiile de pe SEAP, cu articolele din listele de cantităţi (formularele F3) deja introduse în devize.

In plus, descrierea articolelor si a materialelor explicitate este exact ca in formulare (inclusiv daca descrierea a fost modificata de proiectant)

Găseşti disponibile inclusiv investiţiile ale căror formulare sunt scanate!          

12 noi standarde ocupaționale în construcții au fost aprobate recent de Autoritatea Națională pentru Calificări

12 noi standarde ocupaționale în construcții au fost aprobate recent de Autoritatea Națională pentru Calificări:
 
 
Asfaltator
 
Confecționer – montator structuri metalice
 
Electrician constructor montator aparataj și cabluri de joasă tensiune
 
 
Lucrător pentru drumuri și căi ferate
 
Mașinist la mașini pentru terasamente
 
Montator fațade și pereți cortină
 
Operator la utilaje de foraj dirijat

Chestionar - IMPACTUL NOILOR REGLEMENTARI IN CONSTRUCTII

Prin prezentul chestionar, Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii doreste sa evalueze/monitorizeze impactul imediat al modificarilor legislative adoptate prin OUG 16/2022 (modificare Cod fiscal), OUG 47/2022 (ajustare preturi proiecte fodnuri naționale), OUG 64/2022 (ajustare preturi proiecte fonduri europene), pentru a avea o imagine reala asupra activitatii sectorului constructii(...)

cititi articolul aici

footer logo
BUILDERS 'SOCIAL HOUSE
 
Adress: Str. Episcopul Timuș nr. 25, Bucuresti, sector 1, 011611 Romania
Phone:
(021) 317 89 02, (021) 316 83 42,
(021) 317 62 35
Fax: (021) 300 80 23
Mobil: 0747 061 170
Bank accounts:
LIBRA BANK: 
RO20 BREL 0900 3446 4RO1 1001
RAIFFEISEN BANK: 
RO46 RZBR 0000 0600 0333 4134
FOLOW US ON SOCIAL MEDIA
 Casa Sociala a Constructorilor @ Facebook  Casa Sociala a Constructorilor @ Linkedin
 
NEWSLETTER SUBSCRIBE
Stay up to date with the latest news in the field