stiri

73 de IMM-uri din construcții și-au înscris 360 de angajați în programul de formare gratuită, DigiConstruct, iar 15 companii au beneficiat gratuit de strategii de dezvoltare a capacităților proprii de formare, în mai puțin de 9 luni

73 de companii din construcții și-au înscris 360 de angajați în programul de formare gratuită prin ”DigiConstruct - Competențe digitale pentru industria construcțiilor (SMIS 143383), implementat cu succes de FPSC.

Federația Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC) a venit în 2023 în sprijinul firmelor de construcții, proiectare, producție de materiale de construcții, oferindu-le cursuri de formare gratuită prin proiectul ”DigiConstruct - Competențe digitale pentru industria construcțiilor (SMIS 143383), proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Cei 360 de angajați din construcții au beneficiat de cursuri cu adresabilitate specifică sectorului (Building Information Modeling) și adresabilitate generală (Protecția Datelor cu Caracter, Business Intelligence, Comunicare în mediul digital, Lucrul de acasă pe platforme digitale sau Cybersecurity pentru angajați).

”În mai puțin de 5 luni am atins recordul de a înscrie 73 de companii în proiect și de a cursa 360 de angajați. Iar în 6 luni și jumătate de la începerea proiectului am străbătut 9000 de km în cadrul Caravanei DigiConstruct, al cărei obiectiv principal a fost acela de a promova cursurile. 21 de orașe din 7 regiuni de dezvoltare ne-au adus față în față cu 700 de reprezentanți din construcții, interesați de procesul de digitalizare. Le mulțumim tuturor companiilor care au avut încredere în acest proiect și s-au înscris, le mulțumim angajaților care au urmat cursurile noastre cu multă consecvență, le mulțumim participanților la mesele rotunde din cadrul Caravanei, partenerilor noi și vechi care ne-au sprijinit în demersurile noastre și nu în ultimul rând mulțumesc echipei DigiConstruct pentru tot efortul depus și pentru rezultatele de excepție. Ne-am atins indicatorii în proporție de peste 100%, în mai puțin de 9 luni, iar acest lucru a fost posibil doar datorită echipei sudate și performante pe care am avut-o.” ne-a declarat dna Adriana Iftime, manager proiect în cadrul DigiConstruct și Director General FPSC.

Mai mult informații: https://digiconstruct.ro/

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020

Formarea profesională continuă a angajaților – obligație, nu doar deziderat

Federația Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC), prin proiectul DigiConstruct - Competențe digitale pentru industria construcțiilor (SMIS 143383), a dezvoltat gratuit capacitatea de formare a 15 companii din construcții.

Formarea profesională este o formă de educație continuă, ce completează sistemul formal de învățământ. Scopul acesteia este creșterea nivelului de competențe profesionale a angajaților, prin diverse cursuri si programe de training offline și online, prin care sunt urmărite obiectivele de mai jos:

 • o mai bună adaptare la cerințele pieței muncii
 • promovarea în muncă și dezvoltarea profesională
 • reconversia profesională
 • prevenirea riscului somajului
 • stimularea adaptabilității forței de muncă

Obiectivele de mai sus reprezintă beneficiile formării pentru angajați. Dar să nu neglijăm inclusiv angajatorii, care, conform Codului Muncii din 2003, Art.194, 195:

 • Au obligația să asigure participarea la astfel de programe, pentru toți angajații, cel puțin o dată la 2 ani, dacă au cel putin 21 de salariați;
 • Pentru angajatorii care au un numar mai mic de 21 de salariați, organizarea cursurilor de formare profesională este obligatorie la un interval de 3 ani.
 • Angajatorii care au mai mult de 20 de angajați elaborează anual și aplică planuri de formare profesională, cu consultarea sindicatului sau a reprezentanților salariaților.

În lumina acestor aspecte, FPSC a dezvoltat în acest an capacitatea proprie de formare a 15 IMM-uri din construcții, în cadrul proiectului european ”DigiConstruct - Competențe digitale pentru industria construcțiilor (SMIS 143383), prin elaborarea unor strategii complexe de formare.

”Am sprijinit 15 IMM-uri în dezvoltarea capacității interne de formare a angajaților actuali și viitori, pentru că misiunea Federației Patronatelor Societăților din Construcții este aceea de găsi în permanență soluții pentru dezvoltarea sectorului de construcții și de a oferi un suport real industriei. Ne bucură faptul că interesul a fost real, am depășit cu 50% indicatorii asumați prin proiect. Datorită strategiilor de formare dezvoltate prin proiect, câteva sute de angajați vor beneficia de formare în perioada următoare, în cadrul firmelor la care sunt angajați. Cred că industria se mișcă în direcția bună.” afirmă dna Adriana Iftime, director general FPSC și manager de proiect în cadrul DigiConstruct.

Pentru mai mult informații, urmăriți site-ul: https://digiconstruct.ro/

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020

Proiectul ”DigiConstruct - Competențe digitale pentru industria construcțiilor (SMIS 143383)

Prinde ultimele locuri la cursurile gratuite de digitalizare dedicate industriei construcțiilor

Federația Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC) vine în sprijinul firmelor de construcții, proiectare, producție de materiale de construcții și le oferă cursuri de formare gratuite prin proiectul ”DigiConstruct - Competențe digitale pentru industria construcțiilor (SMIS 143383), proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

350 de angajați din construcții vor beneficia de cursuri cu adresabilitate specifică sectorului (Building Information Modeling) și adresabilitate generală (Protecția Datelor cu Caracter, Business Intelligence, Comunicare în mediul digital, Lucrul de acasă pe platforme digitale sau Cybersecurity) până la finalul acestui an.

”Mesajul nostru pentru patronii și managerii din IMM-urilor din construcții, care au sediul social sau punct de lucru în orice regiune de dezvoltare, cu excepția regiunii București – Ilfov este : profitați de cursurile gratuite din cadrul proiectului DigiConstruct, deoarece sunt dezvoltate de specialiști în domeniu, răspund nevoilor actuale ale pieței și programul este flexibil. Acestea se desfășoară exclusiv online, numărul de ore per curs este între 40-60 de ore, în funcție de tematica aleasă. Urmăriți calendarul cursurilor de pe site-ul https://digiconstruct.ro/, pe care îl actualizăm în permanență.” ne-a declarat dna Irina Forgo, Expert Comunicare și Promovare în cadrul proiectului.

Minim 10 dintre companiile care își înscriu angajații în proiect, vor primi consultanță  în introducerea de programe relevante de învățare la locul de munca la 6 luni după finalizarea proiectului.

Instrumentele de digitalizare a proceselor din construcții nu mai sunt o utopie îndepărtată, ci fac parte din realitatea unor șantiere din România. Ochelarii HoloLens, tehnologia IoT, metoda de reprezentare digitală a clădirilor prin BIM, sau Digital Twin, reprezentarea digitală a unui obiect fizic sunt toate instrumente folosite în majoritatea țărilor din UE, dezideratul Comisiei Europene pentru 2030 fiind ca 70% din IMM-urile europene să aibă un nivel minim de maturitate digitală. În prezent, în Franța, 35% dintre echipele de dezvoltatori imobiliari au în componența echipei un specialist BIM, iar în Marea Britanie, lider global în implementarea metodologiei BIM în construcții, încă din 2016 lucrările publice pot fi făcute doar de companii care au gradul 2 de implementare BIM în companiile lor.

Pentru mai multe informații și înscriere vă invităm să accesați site-ul proiectului https://digiconstruct.ro/, respectiv https://digiconstruct.ro/formular-inscriere/

CSC, partener de încredere al comunelor din România!

Protecția socială și dezvoltarea profesională a salariaților din construcții - locuitori ai comunităților locale- ca și asigurarea continuității, calității și siguranței lucrărilor la proiectele locale de investiții sunt doar câteva dintre obiectivele principale atât ale CSC-Casa Sociala a Constructorilor, cât și ale membrilor ACoR – Asociația Comunelor din România.

Recunoscând scopurile comune și modurile în care se pot sprijini reciproc la realizarea acestora, CSC- și ACoR au semnat la data de 23.10.2023 un Protocol de colaborare destinat valorificării oportunităților oferite de CSC ca factor de dezvoltare locală, prin:

 • Implementarea unui proiect comun care vizează stabilizarea la nivelul comunităților locale a lucrătorilor calificați în domeniul construcțiilor;
 • Asumarea unui plan comun de conștientizare a tinerilor privind avantajele specializării în meserii specifice sectorului de construcții și formarea profesională a acestora.
 • Formare profesională continuă a specialiștilor care aparțin entităților înființate la nivel local în activități specifice sectorului de construcții, prin programele suport ce vor fi oferite de CSC după finalizarea procesului de completare a Legii nr. 215/1997;
 • Colaborarea în vederea reducerii fenomenului muncii nedeclarate sau subdeclarate în comunitățile locale.

Mulțumim partenerilor noștri, reprezentați prin dl. Președinte Emil Drăghici, pentru încrederea acordată și pentru disponibilitatea de se implica împreună cu noi în activități ce vizeaza beneficiul comunităților locale și al sectorului de construcții!

 Apasati aici pentru document

FORUMUL CONSTRUCTIILOR 2023

Intr-o perioada incerta pentru un sector atat de important in Romania, alatura-te timp de doua zile unora dintre cei mai importanti constructori, proiectanti, beneficiari si manageri de proiect, pentru discutii esentiale. Afla cum:

 • iti accelerezi cresterea afacerii intr-o perioada dificila pentru sectorul constructiilor
 • sa contribui la ‘motorul’ economiei

02 – 03 noiembrie 2023

Pentagon Events, Bucuresti

Mai multe detalii aici

14 septembrie - Ziua Naţională a Constructorului

Incepând cu anul 2019, obişnuim ca la 14 septembrie să sărbătorim Ziua Naţională a Constructorului aşa cum s-a stabilit prin Legea 350/2018. Este o zi dedicată celor ce proiectează şi  construiesc impreună cu producătorii şi furnizorii de materiale, utilaje şi echipamente pentru construcţii, este o zi de recunoaştere a eforturilor şi meritelor breslei şi se raportează la data la care a fost recepţionată una dintre lucrările de referinţă a constructorilor români -  podul Anghel Saligny de la Cernavodă.

Mai multe detalii aici

Sesiune de informare ”DigiConstruct - Competențe digitale pentru industria construcțiilor” (SMIS 143383) - 18.08.2023-BOTOȘANI

Avem deosebita plăcere de a vă invita la Sesiunea de informare pe care FEDERAȚIA PATRONATELOR SOCIETĂȚILOR DIN CONSTRUCȚII (FPSC), în calitate de Beneficiar al proiectului DigiConstruct, o organizează în data de 18.08.2023 la BOTOȘANI.


Prin acest proiect firmele din domeniul construcții (executanți, proiectanți, arhitecți, producători de materiale de construcții, etc) și angajații acestora pot beneficia de cursuri gratuite de formare profesională în domenii de actualitate, cum ar fi: Cybersecurity, Social media pentru afaceri, Comunicare în mediul digital, Business Intelligence sau Building Information Modeling (BIM).
Alegeți să ne fiți alături, să cunoașteți oportunitățile pe care proiectul DigiConstruct le oferă angajaților din sector pentru creșterea nivelului de alfabetizare digitală și a competențelor acestora!

ÎNSCRIERI pe email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., sau prin formularul de înscriere: https://tinyurl.com/inscriere-digiconstruct

 

document Invitatie si agenda eveniment aici

Sesiune de informare ”DigiConstruct - Competențe digitale pentru industria construcțiilor” (SMIS 143383) - 17.08.2023- BACĂU

Avem deosebita plăcere de a vă invita la Sesiunea de informare pe care FEDERAȚIA PATRONATELOR SOCIETĂȚILOR DIN CONSTRUCȚII (FPSC), în calitate de Beneficiar al proiectului DigiConstruct, o organizează în data de 17.08.2023 la BACĂU.


Prin acest proiect firmele din domeniul construcții (executanți, proiectanți, arhitecți, producători de materiale de construcții, etc) și angajații acestora pot beneficia de cursuri gratuite de formare profesională în domenii de actualitate, cum ar fi: Cybersecurity, Social media pentru afaceri, Comunicare în mediul digital, Business Intelligence sau Building Information Modeling (BIM).
Alegeți să ne fiți alături, să cunoașteți oportunitățile pe care proiectul DigiConstruct le oferă angajaților din sector pentru creșterea nivelului de alfabetizare digitală și a competențelor acestora!

ÎNSCRIERI pe email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., sau prin formularul de înscriere: https://tinyurl.com/inscriere-digiconstruct

 

document Invitatie si agenda eveniment aici

footer logo
CASA SOCIALĂ A CONSTRUCTORILOR
 
Adresa: Str. Episcopul Timuș nr. 25, Bucuresti, sector 1, 011611 Romania
Telefoane:
(021) 317 89 02, (021) 316 83 42,
(021) 317 62 35
Fax: (021) 300 80 23
Mobil: 0747 061 170
Conturi bancare:
LIBRA BANK: 
RO20 BREL 0900 3446 4RO1 1001
RAIFFEISEN BANK: 
RO46 RZBR 0000 0600 0333 4134
ISO 9001

certificare conform condițiilor din standardul ISO 9001:2015 / SR EN ISO 9001:2015

ISO 9001
membru observator al 
AEIP - Asociația Europeană a
Instituțiilor Paritare de Protecție Socială
URMĂREȘTE-NE PE SOCIAL MEDIA
 Casa Sociala a Constructorilor @ Facebook  Casa Sociala a Constructorilor @ Linkedin
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
Fii la curent cu cele mai noi știri din domeniu